Lectura Digitala

Umanizăm industria scrisului
Coșul este gol


Lectură Digitală plasează în magazinul său online orice tip de carte* în format digital, fără ca autorii să fie nevoiți să-și cedeze drepturile de autor in favoarea editurii noastre.

 

Avantajele platformei Lectură Digitală

Păstrezi drepturile de autor


Poți vinde cartea în alte librării online precum lecturadigitala.ro, sau în pagina ta web.


Fiecare autor are acces la o interfață unde poate intra să verifice singur câte volume au fost vândute, știind în permanență câți bani are de încasat.

În această interfață autorul poate să modifice prețurile și să genereze singur cupoane de reduceri valabile pe anumite intervale de timp.
Să presupunem că autorul a scris un roman de dragoste și doreste ca de Sf. Valentin, sau Dragobete, să facă o reducere la romanul său de 10%. Nimic mai simplu. Acesta intră pe baza unui user name și a unei parole în interfața creată special pentru el și modifică prețul operei sale pe o perioadă determinată de el.

 

Lectură Digitală reține 20% din valoarea operei cumpărate de un utilizator, restul de 80% revenind autorului pentru o operă plasată în platforma Lectură Digitală.

De la a doua operă plasată în platforma Lectură Digitală, autorul va reține 85% din valoarea operelor cumpărate de un utilizator, 15% reține Lectură Digitală.

 

De asemenea, toate cărțile realizate în format electronic pot fi încărcate de către autori și în Apple iBookstore sau Google Play Books. 


Lectură Digitală poate îndruma autorii cum să-și incarce cărțile și în aceste platforme.

 

Tipuri de publicații digitale acceptate în librăria Lectură Digitală

Putem produce pentru tine următoarele tipuri de publicații digitale, acestea putând fi vândute concomitent din platforma Lectură Digitală, din librăriile web mai sus menționate, din pagina ta web de autor, precum și din Apple iBookstore și Google Play:


EPUB - Format ce poate fi citit de toate dispozitivele mobile, folosit atăt de retailerii din România cât și de cei internaționali.


MOBI - Format ce poate fi citit de dispozitivele Kindle de la Amazon


apk - Carte sub formâ de aplicație pentru dispozitivele Android. Nu trebuie să depășească 100Mb

PDF - Dezvoltat de firma Adobe incepand cu 1993, formatul PDF (Portable Document Format - format portabil pentru documente) este destinat afisarii documentelor in asa fel incat forma acestora sa fie aceeasi, indiferent de computerul sau sistemul de operare pe care se deschide documentul. O carte salvata in format PDF arata la fel ca un exemplar tiparit, formatul permitand afisarea exacta a graficii, ilustratiilor, si chiar si a fonturilor.

Datorită acestor caracteristici, citirea unei cărți în format PDF este o experiență foarte apropiată de citirea ei în format tipărit.

 

Comisioane pe care le încasezi din vânzarea cărții tale:

- în librăria Lectură Digitală. 70% din valoarea lucrării tale dacă ai un singur titlu publicat în platforma noastră, 30% reține Lectură Digitală.
- în Apple iBookstore 70%. Apple reține 30% din orice tranzacție
- Google Play reține 30% din orice tranzacție
- contactează alte librării pentru a vedea comisioanele

 

Tipuri de publicații digitale care se vând doar în Apple App Store și Apple iBookstore

Putem produce pentru tine următorele tipuri de publicații digitale, însă acestea pot fi vândute numai din Apple App Store și Apple iBookstore.
Cu toate acestea, dacă dorești ca titlul cărții să figureze și în magazinul librăriei Lectură Digitală, atunci va trebui să achiți 1€ cu TVA/lună după perioada gratuită de promovare. Titlul tău va apărea la fel ca celelalte titluri cu copertă, descriere, secțiune de comentarii...

Nu se aplică autorilor care au aceiași carte și în format apk, sau alt format care nu necesită neapărat App Store și Apple iBookstore.

Când un utilizator dorește să o achiziționeze, acesta va fi direcționat către Apple App Store sau Apple iBookstore sau către pagina web realizată special pentru publicția/publicațiile autorului. Vezi titlurile Digidots in Motion (carte interactivă realizatâ în html5 și împachetată ca și aplicație - .ipa pentru Apple App Store) și Digidots Illustration (carte cu extensia ibooks).

ibooks
Un tip de carte / manual complet nou pentru iPad și Mac, care include compoziții de pagină captivante, imagini interactive, grafică interactivă 3D, video, chestionare interactive și multe altele.
Mențiune: Dacă distribui acest tip de carte gratuit, atunci poți să o livrezi de oriunde. 
Vezi descriere detaliată

 

ipa(binary) 

Format de carte generat în Html5 și publicat sub forma unei aplicații pentru iPad.
Vezi descriere detaliată

 

Cei care optează să-și vândă cărțile și în Apple iBookstore trebuie să-și creeze un cont Apple gratuit.

Cei care optează pentru manuale/cărți interactive Html5 sub formă de aplicație, pe lângă contul Apple, trebuie să-și facă un cont de developer, persoană fizică sau juridică. Contul de Apple Developer costă 99$/an.

Cei care optează pentru manuale/cărți interactive Html5 sub formă de aplicație în platforma Google Play trebuie să-și facă cont Google de developer. Contul costă 25$ și se achită o singură dată.


 * Nu se admit texte/cărți care instigă la violență și ură de orice fel, plagiat, defăimare și ofensă adusă persoanelor sau instituțiilor, autorul fiind singurul care răspunde de conținutul furnizat și de implicațiile juridice.

ador 1200x300b

icon securitate LibraPay 600x60px