cop_poezii_bacovia_w

Poezii - George Bacovia

17,85 RON (15,00 RON fără TVA) pe bucată
5 5 1 Product
Alege varianta
  • Descriere
  • Specificații
  • Comentarii
  • Postează un comentariu

Despre George Bacovia s-a spus inițial că e un poet simbolist, dar criticii au remarcat ulterior că își depășește epoca, aparținând poeziei române moderne.


Dacă în primul său volum, Plumb, publicat în 1916, imediat după ce carnagiul din primul război mondial, se dezlănțuise, influența poeziei simboliste era foarte vizibilă, abia din volumele următoare, în Scântei galbene sau Comedii în fond, Bacovia descoperă rețeta poeziei moderne, apropiată de proza poetică. Criticii interbelici au văzut în Bacovia un neosimbolist (George Călinescu) sau "o bisericuță dintr-un lemn" (E. Lovinescu), un poet cu o materie poetică insuficientă. Abia după cel de-al doilea război mondial, poezia sa este afiliată curentelor de gândire mai noi, fiind pusă în paralel cu teatrul absurdului (M. Petroveanu), cu anumite curente ale modernismului poetic, cu suprarealismul, dicteul automat, imagismul sau chiar expresionismul dar și cu școli filozofice cum ar fi existențialismul (Ion Caraion) etc.

Cartea cuprinde volumele de poezii:
Plumb (1916)
Scântei galbene (1926)
Cu voi (1930)
Comedii în fond (1936)
Stanțe burgheze (1946)
Poezii (1956)
Din periodice
Postume

 

Biografie

Specificații

iPhone, iPad, Android, Windows Phone, MAC, PC
Lectură Digitală
Listă comentarii:
Nu este postat nici un comentariu.
Vot:

Spune-ne părerea ta despre acest produs:

Utilizator:
E-mail:

Lectură Digitală

Lectură Digitală plasează în magazinul său online orice tip de carte* în format digital, fără ca autorii să fie nevoiți să-și cedeze drepturile de autor in favoarea editurii noastre.

  • Av. Protopopescu 5, București
  • 0741 284 311
  • office@lecturadigitala.ro
keyboard_arrow_up